Taunus Projekti

10 syyskuuta, 2005

Et ikinä arvaa, missä kaupassa kävin tänään! Höh, arvasit. Jep, Motonetissäpä hyvinkin. Nyt se pirun silmälaakeri sitten. Ja akkukengät ja juotettavat kaapeliliittimet ja akun kiinnitystarpeet ja whatnot.

Motonetin standardi silmälaakeri (21 / 15 mm) paikalleen ja johan rupee lyyti kirjottaan. Sitten kaunis, vihreillä jousilla varustettu vuonna 1989 valmistettu kytkinlevy keskittimen avulla paikalleen ja paineasetelmaa perään. Laatikko paikalleen ja pultit kiinni. Ja sen jälkeen on kiva hoksata, että siihen kytkinakseliin ois voinu laittaa rasvaa, ettei talven seisotuksessa jämähdä... No olkoon. En jaksa enää avata. Ens kesänä kuitenkin taas projekti jatkuu, ja varmasti laatikkokin tipahtaa alas tai moottori veke. Sillon sitten...

Välissä tuli ihmeteltyy kaverin Golffin jarrulevyjen ja -palojen vaihtoa. Ja tarjottua sille (Golffille, ei kaverille) isompaa hienosäätölekaa jarruosien ollessa hippasen jumeksissa.

Vielä kardaani paikalleen ja putki kiinni. Nyt kun pakoputkien lähdöt on kunnolla kiinni pakosarjassa, ei häntä mahdukaan paikalleen enää samalla lailla kuin ennen, vaan siitä pitää napata vielä pari senttiä pois. Sitten se on siinä.

Nyt kun on kaikki hilkkeet etutuennassa paikallaan ja motti keulalla, niin vois vaikka puslat kiristää paikalleen. Etupyörien alle tyhjät vanteet ja takapää jää edelleen nosturin varaan. Siinä sitten pultteja piukkaan. Kauniita noi sinisellä vasaralakalla maalatut tuentakappalat =)

Ja päivän päätteeks vielä akun mallailua peräkonttiin. Takapenkin selkänojaa vasten vasempaan laitaan taitaa päätyä. Kiinnityspuoli mietintämyssyyn...